Invitatie pentru organizarea filialelor Centrului Județean de Excelență Sibiu

Vă invităm să sprijiniți activitatea Centrului Județean de Excelență Sibiu, care are ca misiune pregătirea elevilor capabili de performanțe înalte, și să acceptați să organizați o filială a Centrului Județean de Excelență Sibiu.
school design, building, learning-1727586.jpg

Nr. 149/25.09.2022

În atenția directorilor unităților de învățământ din județul Sibiu

Doamnă/ Domnule director,

REF: Înființarea Filialelor Centrului Județean de Excelență Sibiu

Vă invităm să sprijiniți activitatea Centrului Județean de Excelență Sibiu, care are ca misiune pregătirea elevilor capabili de performanțe înalte, și să acceptați să organizați o filială a Centrului Județean de Excelență Sibiu.

Centrul Județean de Excelență Sibiu a fost înfiiințat prin OMEC 5956/2020 și funcționează efectiv din 1 septembrie 2021, în conformitate cu Regulamentul de organizare și funcționare a centrelor județene de excelență, aprobat prin OME 5562/2021. Sediul Centrului este în Sibiu, Str. Henri Coandă nr. 51, corp B, etaj 3.

În anul școlar 2021-2022 activitatea de pregătire, pentru cele 19 grupe organizate,  s-a realizat exclusiv online. În acest an școlar dorim să organizăm activitatea de pregătire în format mixt (prezența fizică și online). În conformitate cu art.3, lit. 2, din Regulamentul de organizare și funcționare a centrelor județene de excelență se pot înființa filiale în unitățile de învățământ. Pentru a asigura accesul la pregătirea a cât mai multor elevi, inclusiv a celor din mediul rural, dorim să înființăm filiale în următoarele localități:

  • Sibiu –  4 filiale
  • Mediaș – 2 filiale
  • Cisnădie – 1 filială
  • Agnita  – 1 Filială
  • Avrig – 1 Filială
  • Dumbrăveni – 1 filială
  • Miercurea Sibiului –  1 filială
  • Ocna Sibiului – 1 filială

Pentru a deveni filială a Centrului Județean de Excelență Sibiu este necesar să puteți asigura următoarele:

  • O persoană care să coordoneze, în mod benevol,  activitatea filialei;
  • Capacitatea de a pune la dispoziție cel puțin două săli de clasă sau un laborator de științe/ cabinet TIC, câte două ore, după programul școlar, inclusiv sâmbăta, în funcție de calendarul de pregătire;
  • Condiții optime pentru pregătirea elevilor (căldură, curățenie, acces la grupuri sanitare, echipamente s.a )

În situația în care doriți să organizați în unitatea de învățământ pe care o reprezentați o filială a Centrului Județean de Excelență Sibiu, vă invităm să completați formularul din acest link https://forms.gle/rPyomwRcbVr6Tnx98, până în data de 2.09.2022.

Reprezentanții unităților care și-au  declarat disponibilitatea de a organiza o filială a Centrului Județean de Excelență Sibiu vor fi  invitați, până în data de 9 septembrie 2022, la o întâlnire, pentru a stabili detaliile colaborării și pentru a semna documentele specifice.

Precizăm că se vor organiza grupele de pregătire, în conformitate cu art. 11, lit (1) din Regulamentul de organizare și funcționare a centrelor județene de excelență, pentru:

  1. discipline la care se organizează  olimpiade și concursuri școlare
  2. activități care vizează dezvoltarea competențelor interdisciplinare, pluridisciplinare și transdisciplinare
  3. pregătirea locturilor județene
  4. organizarea tabelerelor de pregătire

Cu deosebită considerație,

Mihaela Carmen SEUȘAN, director

Link catre document

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Reply

noutati

Alte articole

book, old, surreal-863418.jpg

CDIdei în cărți, la a IX-a ediție

Ministerul Educației a aprobat prin Ordinul nr. 3.468/29.01.2024 Listele proiectelor de educație extrașcolară internaționale, naționale, regionale și interjudețene organizate în anul școlar 2023 – 2024. Proiectul Festival